וורדפס או ויקס ?

אחת השאלות ששלקוחות וחברים שואלים אותי כל הזמן. נכתב על הנושא הזה המון המון. בפוסט הזה אסרוק את ההבדלים ביו וורדפרס לויקס כדי לעשות סדר ושתוכלו לבחור בתכלס ! 

אז מה ההבדל ?

קוד סגור לעומת קוד פתוח: 

ויקס אינו קוד פתוח, כלומר אי אפשר לשנות את קוד המערכת או לפתח תוספים משלך. יש את המתכנתים של ויקס שרק הם יכולים להוסיף פיצ'רים ופיתוחים נוספים. 

וורדפרס מבוסס על קוד פתוח, מה שאומר שיש מפתחים מכל העולם שבכל רגע בונים תוספים חדשים שיוכלו לעזור לכם עם פיצ'רים מסויימים שאתם צריכים או תצטרכו באתר 

באופן כללי הרעיון של קהילה ענקית שתורמת לאותו מוצר הוא מדהים בעיני. 

ממשק ושימושיות:

ויקס מציעה ממשק משתמש ידידותי וקל לשימוש, המיועד בעיקר למשתמשים שאינם מפתחים או מעצבים, אולם האפשרויות מוגבלות וכך לרוב גם התוצאה הסופית.

WordPress: מציע גמישות רבה יותר, אך דורש יותר התנסות טכנית כדי להתמקד ביצירת אתר בדיוק כפי שרוצים, לכן גם שמשתמשים באיש מקצוע זמן הבניה יהיה ארוך יותר , יש יותר אפשרויות עיצוביות אבל צריך יותר זמן לממש אותן.
אומנם עם אלמנטור שזה בעצם בילדר שמאפשר עיצוב בצורה אינטואטיבית וגמישה תוכלו בזמן קצר יחסית להגיע לתוצאות טובות. 
כמו כן יש אפשרות שבונה האתרים יבנה את האתר בצורה נוחה שתאפשר לכם להוסיף תוכן ש"יתלבש על העיצוב" . 
בוורדפרס יש אפשרות גם לתבניות ,זה אכן יקצר את זמן ההקמהו גם יאפשר לכם לשנות אינספור דברים בתבנית כדי להתאימה לעסק שלכם. 


רמת גמישות:

ויקס יכולה להיות פחות גמישה מבחינת העיצוב וכן מבחינת פיצ'רים מיוחדים לדוגמא הזמנה מחנות מקוונת לפי חוקיות שהלקוח רוצה לקבוע רק יומיים מראש לא בחגים ועוד..

וורדפרס : נותן יותר רמות גמישות, באפשרותך לשנות כמעט כל חלק באתר, כולל עריכה של ערכות עיצוב והתאמה אישית של קוד. התקנת פלאגינים שיעשו כל מה שתחפוץ בו 🙂

התאמה לקידום 

יש איזשהי הנחה שיותר קשה לקדם את ויקס , זה לא לגמרי נכון לפחות לא בשנים האחרונות. אומנם בוורדפרס ניתן לעשות כל מיני שינויים במהירות האתר , התקנת תוספים שתומכים בקידום כמו yoast ועוד . שיעזרו לקדם את האתר אורגנית. 

ניהול בלוג:

ויקס מציעה אפשרויות ניהול בלוג מובנות, אך הן פחות גמישות מאלה של WordPress.
וורדפס:מכילה ממשק ניהול בלוג מתקדם, המציע יכולות רבות לניהול תוכן בלוג בצורה יעילה ומתוחזקת.

דפי נחיתה:

עם וורדפרס תוכלו לשכפל דפי נחיתה ולערוך אותם כרצונכם, תוכלו להעביר אזורים מדף לדף . תוכלו להתממשק עם מערכות דיוור בצורה
פשוטה, תוכלו לייצר מיילים מותאמים לאחר שליחת לידים ועוד ועוד. בוויקס הכל יותר מסובך . 

שכירות לעומת בית משלך

בויקס האתר לא לגמרי שלך , ברגע שתפסיק לשלם לא יהיה לך אתר יותר,
לעומת זאת בוורדפרס התשלום לבנית האתר היא חד פעמית לבונה האתרים , ואולי בכלל ללא תשלום אם בנית בעצמך וכל מה שנותר לך לשלם עליו זה על האחסון והדומיין. 
בויקס גם אין אפשרות לייצא אתר ( מערכת סגורה ) לדוגמה נגיד וכתבת עשרות מאמרים הדרך היחידה לעבור לוורדפרס היא להעביר אותם באופן ידני . 

× דברו איתי
דילוג לתוכן